Versoepeling Covid19 maatregelen 06-05-2020

Versoepeling Covid19 maatregelen 06-05-2020

Op 6 mei jl. heeft de Nederlandse overheid aangekondigd dat de maatregelen, die zijn opgelegd om het virus in te dammen en het besmettingsrisico te verkleinen, gefaseerd zullen worden versoepeld. Het Synodebestuur benadrukt dat de pandemie nog niet voorbij is.

Bijgaand plaatsen wij twee formatten namelijk een format protocol en gebruiksplan.

Waarom een protocol en een gebruiksplan?

Vanaf 1 juni 2020 mogen er maximaal 30 mensen aanwezig zijn bij religieuze bijeenkomsten. Vanaf 1 juli 2020 wordt dat maximaal 100 mensen. Kerken kunnen gebruik maken van deze versoepeling, maar zoek niet de grenzen op van wat kan en mag.
Ondanks de versoepeling van de maatregelen is een online eredienst nog steeds een goede en verstandige aanvulling op de voorzichtig op te starten bijeenkomsten en activiteiten.
Bovendien verzorgen predikanten huisliturgieën en een op schrift gestelde of ingesproken overdenkingen voor gezinnen; (Gemeenten die in juli starten met erediensten beginnen met 30 mensen en in augustus 100 mensen).

 Download brief inzake versoepeling betreffende aanvang van de erediensten en kerkactiviteiten tijdens de Coronavirus situatie.

Download Format Corona – protocol erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten

Download Format-gebruiksplan-kerkgebouw

0 Reacties

Laat een reactie achter