Livestream bevestiging van 5 nieuwe GIM predikanten 18-06-2022 te Vaassen

Livestream bevestiging van 5 nieuwe GIM predikanten 18-06-2022 te Vaassen

Livestream bevestiging van 5 nieuwe GIM predikanten 18-06-2022 om 11.00 uur te Vaassen

Op zaterdag 18 juni werden vijf nieuwe pendeta’s beëdigd. Het was een emotionele dag. Een dag met een gevoel van trots vanuit de kant van de gemeenteleden en families van de nieuwe predikanten. Vanuit de kant van de dominees, een heel ander gevoel. Een gevoel dat alleen zij het beste kunnen omschrijven. Ik zag dat het met allen van hen iets deed…. Betraande ogen, trillende handen. Daar kwamen later stralende gezichten voor in de plaats. Zoals pendeta Siegers tegen de vijf nieuwe pendeta’s zei, pulang dengan berkat.
Zo ook ben ik naar huis gegaan, Het was een mooie dag; een bijzondere dag; een zegen voor hen als pendeta’s, maar zij zijn voor ons, de GIM en haar gemeenteleden, eveneens een zegen. Zij verlieten hun banen om Gods Woord te verkondigen. Opdat zij door God in dit werk worden gedragen.
Zingende stemmen vulden de zaal, stemmen in grotere getalen dat ik gewend ben in onze kleine kerk in Elst. Ik slikte gauw een traan weg. Het was een bijzondere dag, en ik ben dankbaar dat ik hier aanwezig heb mogen zijn. Het was een warme dag, als in de hechtheid van de gemeenschap, als in het weer.
Para pendeta lima baru ini…….semoga Tuhan menjertai selalu, Tuhan Jesus memberkati kamorang samua.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter