Toerustingscursus 30-03-2019

Toerustingscursus 30-03-2019
Geschreven door Jane Manuputty

Ervaring toerusting d.d. 30 maart 2019

De ochtend begon vandaag met schitterend weer, geen vertraging bij de NS, en ik heb mee kunnen wandelen met dominee Pattikawa en domina Halussy vanuit het station richting MKC Houten.
Na een wandeling van 30 minuten kwamen we gelukkig op tijd aan en was er nog tijd om een kopje thee/koffie te nuttigen met héérlijke wadji.

Rond 10.45 uur gingen we van start met een groep van ongeveer 18 dames, waarvan er 3 voor het eerst aanwezig waren. De ochtend heeft domina Hasselt-Hattu het verhaal van Naomi – Ruth 1:1-22 behandeld. Een mooi verhaal waarin trouw, vriendschap en toewijding aan God en aan elkaar als een rode draad doorheenliep. Vervolgens werden wij in 3 groepjes verdeeld met het verzoek om wat vragen te beantwoorden omtrent hoe Ruth in het leven stond en of wij onszelf hierin konden vinden/herkennen met het gevolg dat er mooie en persoonlijke ervaringen met elkaar werden gedeeld. Domina Hasselt-Hattu sloot de ochtend af met een persoonlijke boodschap nl. hoe belangrijk het is om zowel in goede als in moeilijke tijden vanuit liefde voor de Heer met Hem en voor Hem te leven.

Na de ochtendsessie hebben we mogen genieten van een heerlijke lunch die met zorg was door usi Reny Pattipeilohy. De middag heeft domina Ruhulessin-Pattipeilohy een stuk uit Esther 4: 1-17 behandelt met als thema “Bid tot God en doe Zijn wil, ook al is er een risico aan verbonden”. Dit thema heeft veel losgemaakt in de groep m.b.t. het reilen en zeilen binnen de organisatie PIKIM. Mooie herinneringen werden onder de dames opgehaald waarin Gods hands en Gods werk duidelijk zichtbaar werd in moeilijke momenten en hoe belangrijk het is om altijd in gebed te blijven volharden. Al met al hebben deze twee bijzondere (dappere) vrouwen, Ruth en Esther, ons enorm geïnspireerd. Wij mogen met zijn allen terugkijken op een vruchtbare toerustingsdag.

Foto collage

Zie Agenda voor de volgende cursussen.

   

 

0 Reacties

Laat een reactie achter