MC ……..tijdens opening kerkelijkjaar GIM 2020

MC ……..tijdens opening kerkelijkjaar GIM 2020

Door John van Velsen

Mijn naam is John van Velsen en samen met Reny Pattipeilohy-Nikijuluw was ik de M.C. (Master off Ceremonies) tijdens de openingsdag van het nieuwe jaar van de G.I.M. die dit jaar op 11 januari in Tiel werd gehouden. Ik ben getrouwd met Christa, dochter van Jacob Nahumury en Augustina Nahumury-Pasanea. Wij wonen in Tiel en hebben 2 kinderen, Daphne en Stephan.

Toen mij gevraagd werd om M.C. te zijn, was mij niet geheel duidelijk wat mijn rol zou zijn. Gaandeweg de begeleiding door onze BMG bung Ferry Pattipeilohy en zijn vrouw Reny werd mij de dagindeling en onze rol daarin steeds duidelijker. De dag begon voor mij wat onwennig, want ik had dit nog niet eerder gedaan, maar met de hulp van Onze Heer is geen berg te hoog. Onze Domina Ds De Fretes heeft hier ook een inspirerende rol in gespeeld. De kerkdienst was mooi, er werd vol overgave gezongen en gebeden. Het lied “You raise me up” werd door de jonge Caro Nikijuluw mooi gezongen. Aan het eind van de dienst was het woord aan de voorzitter van de synode Ds O. Matulessy. De speech was helder en duidelijk. Er is net als in de Nederlandse (Protestantse) kerk een terugloop in kerkbezoek en leden. Het wordt steeds moeilijker om kerkenraden te vinden. Er nemen predikanten afscheid, maar gelukkig komen er binnen enkele jaren nieuwe predikanten bij ook vanuit Indonesië.

Na de kerkdienst stond er in het naastgelegen stichtingsgebouw Buah Hati een uitgebreid buffet klaar. Eerst sprak Pnt Zeth Wattimena uit Lunteren een dankgebed uit en toasten wij op het nieuwe jaar. De achtergrondmuziek in de stichting werd verzorgd door bung Ulis Turiay uit Opheusden.
Ik heb mij voorgesteld en uitgelegd wat mijn rol bij de G.I.M.-Tiel is. Samen met 3 anderen, Jacintha Molle, Stephanie Tetelepta en Chamaco Molle, ben ik lid van het Kerkelijk Bureau dat sinds 1-1-2019 gestart is. Dit is een nieuwe werkgroep. Onze taak is de Kerkenraden op administratief en financieel gebied te ondersteunen zodat de kerkenraden op deze gebieden ontlast worden. Op 26 januari houden wij een presentatie aan onze Gemeente en leggen wij uit waar wij mee bezig zijn, wat wij bereikt hebben en wat onze doelstellingen zijn. Zo dragen wij op onze manier ons steentje bij en is dit ook een manier om kerkenraden te ontlasten. Wij krijgen positieve reacties vanuit de gemeente en gaan vol vertrouwen het nieuwe jaar in.

Ik vond de openingsdag van het nieuwe jaar leerzaam en interessant om dit onderdeel van de G.I.M. meegemaakt te hebben.

Iedereen een gezond, vreugdevol en gezegend 2020 gewenst.

 

 

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter