Teambuilding Clasis Timur 2017

Teambuilding Clasis Timur 2017

Teambuildingsdag Classis Timur 16 september 2017

Het Classisbestuur heeft enkele mensen gevraagd om een teambuildingsdag te organiseren.Het doel was om,  in een ander soort kerkelijke ontmoeting dan vergaderingen of dergelijke, elkaar beter te leren kennen.

Nou dat was het wel. De dag begon met een gezellig ontbijt in de kerk in Elst. Daar werd als blijk van waardering aan alle leden van het classisbestuur, een fruitmand te geven. Hier is bewust voor gekozen omdat wij hen ook nog goede gezondheid toewensen. Vier tot vijf maanden lang wist men niet waar het gehouden werd, alleen dat we verzamelden in de kerk in Elst. Er werd van alles geprobeerd om dit uit de organisatoren te trekken Gelukkig heeft niemand gezwicht. Kennelijk was het tegenbod te laag. Er werd een paar dagen van te voren enkele hints gegeven. Als iemand dan in die periode, als eerste de locatie wist te raden, ontving men een bioscoopbon.

Op de dag zelf werd dus bekend gemaakt waar we naar toe gingen en wie er dan gewonnen had. Nou dat alleen al was spannend. Want er zaten er een paar bij die er heel dicht bij zaten. Een ander noemde de juiste locatie maar daarbij ook nog andere mogelijkheden, en dat werd dus ongeldig verklaard. Voordat we vertrokken kreeg ieder een regenjas, een paraplu en een rugzak met daarin een goed gevuld lunchpakket. Met dank aan de sponsoren. De locatie  is echt een aanrader want je had alle 3 de groepen van 16 personen op één  terrein. Elke groep kreeg een gids. Wat iedereen aansprak en de mooiste verhalen en anecdotes naar boven toverde was het moluks barak. Na ongeveer anderhalf uur was het alweer lunch tijd Na de lunch gingen de 3 groepen weer uiteen, groep 1 ging boogschieten groep 2 ging bij de bierbrouwerij groep 3 ging alvast het Classis Timur-lied instuderen.

Groep 1 en 2 hebben genoten. Bij het boogschieten maakte iemand waar dat zij (!) uit een krijgersfamilie kwam en wilde eigenlijk niet meedoen. Zij schoot 2 keer en alle 2 de keren midden in de roos. Groep van de bierbrouwerij was niet meer aanspreekbaar, want als je ze belde dan kreeg je alleen maar gegiechel. Men was ver heen. Rugtassen werden gevuld met bier. Groep 3 heeft op een ander manier genoten. We mochten gebruik maken van een zeer grote zolderruimte. Daar werd onder eigen begeleiding met elektrisch gitaar en box het mooie lied ingestudeerd.

Rond een uur of 15.30 was iedereen weer terug en na alle uitspattingen gehoord te hebben konden we gezellig het lied verder instuderen en ook nog gezellig andere liederen zingen.

Buiten begon het helaas wat harder te regenen waardoor de activiteit :”het geblindeerd de doolhof per groep te lopen”, niet doorging. We zijn toen overgestapt naar het alternatief gebeuren. En wel de Bijbelquiz. Aan de Bijbelquiz was een prijs gebonden. De groep die wint kreeg ieder een goedgevulde tas met verschillende pennen met lampjes,  kleine lampjes en verschillende  gadgets (met dank aan de sponsor). De vragen van de Bijbelquiz was echt moeilijk en met de nodige hilariteit kwam er toch  een groepswinnaar uit.

Toch iedereen een tas, om niet iedereen teleurgesteld naar huis te laten gaan is er toch voor iedereen een zelfde gevulde tas.  Iemand zei: “omdat Tuhan sayang katong semua”.

Om 17.00 uur vertrokken we met zijn allen met de tram naar de kerk, die speciaal voor ons was gereserveerd. Daar werd het ingestudeerde Classislied gezongen en alvorens over te gaan tot het dankgebed en tevens gebed voor het eten, werd de commissie bedankt voor deze fijne dag.

Verrast waren we dat als je praat over barbecueën dat we niet zelf hoefden te roosteren. Alles was reeds klaargemaakt. Het eten was voortreffelijk. Dit is echt een aanrader. Na een voldaan gevoel ging iedereen weer huiswaarts met dank aan de lieve Heer.

Teambuilding Clasis Timur 2017