Toerustingscursus PIKIM 23-02-2019

Toerustingscursus PIKIM 23-02-2019

Geschreven door Mieke Loppies-Manuputty

Zaterdag , 23 februari 2019, was het alweer de 2e keer dat wij, PIKIM-vrouwen vanuit  diverse regio’s, bij elkaar kwamen voor de “Toerustingscursus” te Houten. Dit keer weer onder de bezielende leiding van ds. Otto Matulessy. De planning was om de komende cursusdagen in de “eigen”regio te houden, maar om logistieke problemen te voorkomen is gekozen om alle cursusdagen in Houten te houden (centraal). Persoonlijk heb ik deze 2 dagen als heel fijn gevonden, een eye-opener. Je leert de bijbel vanuit een andere oogpunt  te “lezen”.

Je wordt ontvangen met  koffie/thee en heerlijke cake of djadjan2.  Daarna gaan we de zaal in.

Van te voren krijg je “huiswerk” mee. Je moet een stuk uit de bijbel lezen en dan op de cursusdag wordt het stuk gezamenlijk “ontleden”.  Ieder interpreteert het gelezen anders. En ds. Otto leert je om “kijkend” te lezen en dan begrijpt je het ook beter.

Tijdens de les worden een paar stellingen geopperd en deze moet je groepsgewijs ontleden en “verdedigen”. Bepaalde gedeeltes zijn voor allerlei uitleg vatbaar. En ds. Otto legt het zodanig uit dat er maar één uitleg mogelijk is. Heel begrijpelijk en leerzaam. Ben blij dat  de les heel leuk en interessant wordt gegeven en dat ik niet in slaap val, vooral na de heerlijke lunch (warm eten) dat  klaar gemaakt wordt door de dames ??  Aan het eind van de cursus, gaat ieder zijn weegs en met een vrolijke – tot de volgende keer – gaan ook wij richting huis! Nog 7 (cursus)zaterdagen te gaan!

Zie Agenda voor de volgende cursussen.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter